Klik hier voor de webversie  
 

Nieuwsbrief De Brug   

  

Augustus 2017

Informatie over deze nieuwsbrief

Beste lezer,

 

Bij deze ontvangt u de nieuwsbrief van De Brug. Deze nieuwsbrief verschijnt eens per 2 maanden en houdt u op de hoogte van het reilen en zeilen bij De Brug.

 

Deze editie van de nieuwsbrief wordt verstuurd naar alle medewerkers en vrijwilligers van De Brug en naar iedereen die zich via onze website heeft aangemeld. Daarmee kan het gebeuren dat u deze editie van de nieuwsbrief dubbel ontvangt. Als dat zo is kunt u zich onderaan deze nieuwsbrief afmelden met het e-mailadres dat u niet voor deze nieuwsbrief wilt gebruiken. Onze excuses voor het ongemak.

Geeft u het leven meer fleur?

Dan zoeken wij u!

Ontmoetingscentrum (OC) De Vijver, onderdeel van De Brug, is op zoek naar vrijwilligers. Zij zijn hard nodig om ondersteuning te geven tijdens allerlei activiteiten die worden georganiseerd voor kwetsbare ouderen zoals mensen met dementie.

 

Het ondernemen van allerlei activiteiten, of het nu boodschappen doen, koken, schilderen of wandelen is, draagt bij aan het fit houden van de hersenen. Op die manier blijven vaardigheden zo lang mogelijk op peil. Om de activiteiten zo veel mogelijk af te stemmen op de behoefte van onze bezoekers is veel hulp nodig.

 

Heeft u een uurtje vrij om een workshop te geven? Gaat u wel eens wandelen en vindt u het gezellig om iemand mee te nemen? Bent u creatief en wilt u een activiteit begeleiden? Of vindt u het gezellig om een kopje koffie te drinken en een gesprek te voeren? Alles is mogelijk en bespreekbaar. Of u jong of oud bent, elke week beschikbaar bent, of een uurtje in de maand. Door uw bijdrage geeft u fleur aan het leven van onze bezoekers!

 

Komt u gerust eens langs of neem contact op met Willy Sturkenboom, coördinator OC De Vijver. Dit kan telefonisch via 0343 555 401 of per e-mail ocdevijver@iszdebrug.nl.

 

Wilt u graag weten wat het vrijwillgierswerk bij OC De Vijver inhoudt? Lees dan hier het interview met Ciel Zaat. Zij is al bijna 5 jaar één van de bevlogen vrijwilligers bij OC De Vijver.

De Brug bestaat 20 jaar!

 

Zaterdag 1 juli bestond De Brug 20 jaar. Op 1 juli 1997 werden de, toenmalige, zelfstandige organisaties Nassau Odijckhof, Sparrenheide en Rehoboth samengevoegd tot 1 organisatie. Gezamenlijk gingen zij verder onder de naam ISZ De Brug. Om hier toch een feestelijk momentje van te maken, werden de cliënten en medewerkers getrakteerd op een heerlijk gebakje en werd op elke afdeling binnen De Brug een mooie bos bloemen bezorgd.  

Overhandiging 2e serie levensverhalen aan cliënten

 

Woensdag 5 juli jl. werd de 2e serie levensverhalen van cliënten en opgetekend door vrijwilligers door Harm Hoekstra overhandigd aan de cliënten. Onder vermelding van een mooie anekdote of een persoonlijk woord werden de levensverhalen uitgereikt. De belangstelling was groot.

 

Na het officiële moment kon onder het genot van een hapje en drankje worden verder gepraat.

 

 

Foto: de vrijwilligers die de levensverhalen hebben opgetekend

Gouden koffiemoment en wensboom bij Buurthuis De Brug

 

De waarde van samen koffie drinken? Onbetaalbaar als het niet meer vanzelfsprekend is! Met Gouden koffiemomenten brengen we mensen bij elkaar.

 

In samenwerking met Gouden Dagen hebben wij, Buurthuis De Brug, een 'gouden koffiemoment' geïntroduceerd. Het gouden koffiemoment is een bijna wekelijks en laagdrempelig koffiemoment, op donderdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur, samen met de handwerkochtend. Iedereen die zin heeft in een kopje koffie en een praatje is van harte welkom. Tevens maakt Gouden Dagen het mogelijk om wensen te vervullen. Het kunnen eenvoudige, maar ook betekenisvolle óf laatste wensen zijn. Want als je niet meer mobiel bent, je gezondheid slechter wordt of je veel mensen om je heen hebt verloren, is het niet meer vanzelfsprekend dat wensen nog uitkomen. Gouden Dagen laat individuele, maar ook groepswensen uitkomen.

 

Op donderdag 6 juli jl. was ons eerste koffiemoment, waarbij ook onze wensboom in het Buurthuis is komen te staan. Heeft u een wens voor uzelf of voor een ander, hang hem dan in onze wensboom en wie weet komt hij wel uit! Heeft u vragen? Stel ze gerust! Meer informatie via 0343 510 366 of info@buurthuisdebrug.com.

Verwend worden op de vrijwilligersmarkt

 

Donderdag 7 juli jl. vond onze vrijwilligersmarkt plaats. Ondanks het warme weer werd de markt door onze vrijwilligers goed bezocht. Op de markt kon je je laten verwennen met onder andere versie smoothies, hand- en nageverzorging of een heerlijke massage. Ook kon je je bloedsuiker laten controleren, waren er demonstraties van Zora en Braintrainer. Er stonden verschillende martkkramen waar je informatie ontving over bijvoorbeeld Zorg Outlet, spelaanpassingsmogelijkheden en talenten. Met een prachtige roos in een vaas werden onze vrijwilligers nog eens extra bedankt voor hun inzet.

Iedere woensdagmorgen wordt er onder leiding van vrijwilligers gezellig gezongen door cliënten van Het Woonoord in Doorn.

Het repertoire bestaat uit een groot aantal Nederlandse liederen. Hierbij wordt dankbaar gebruik gemaakt van speciaal samengestelde zangbundels die zijn bekostigd door de Stichting Vrienden van Beukenstein.

Het zingen wordt door Roel Valk op de piano begeleid.

Zomerse muziek met zomerattributen.

Twee kinderen van cliënten en een collega speelden de Lente uit de Vierjaargetijden van Vivaldi op drie fluiten.

Belevingsconcert in zomerse sferen

Op woensdag 28 juni voltrok zich in de Meent een zomers tafereel. Geestelijk verzorger Marijke Zuilhof en muziektherapeut Hannina Boers organiseerden een Belevingsconcert voor cliënten van locatie Nassau Odijckhof. Zij konden de zomer proeven, ruiken, voelen en horen door allerlei zomerse materialen, bloemengeuren, een ijsje om te proeven, zomerse muziek, het ophalen van herinneringen aan zomer/vakantie.

 

We spraken over dankbaarheid voor alles wat groeit en bloeit en liet daarbij bloemen zien en ruiken. Wat brengt zon in je leven? Daarbij zongen we het lied ‘breng eens een zonnetje onder de mensen’. Familieleden, vrijwilligers en collega’s waren aanwezig om er voor cliënten te zijn; om naar ze toe of samen te zingen, om een hand op de schouder te leggen, om ze materialen te laten zien. Iedereen kon op zijn of haar manier ervaren. Door te luisteren, door te kijken, door te voelen, door er gewoon te zijn.

 

Een aantal keer per jaar wordt er een belevingsconcert georganiseerd om een beleving te geven aan met name de wat passievere cliënten. Mensen die niet meer zoveel beleven aan muziek ver weg, maar dit dichtbij kunnen ervaren. Mensen die méér kunnen beleven als ze dingen van dichtbij kunnen zien, aanraken, proeven, ruiken, horen.

  

  

  

Het dak (tussen aarde en hemel) eraf!

"Call Him up!

Delight yourself in the Lord and He will give you the desires of thine heart

Even though sometimes we stumble,

even though sometimes we fall,

call Him up and tell Him what you want.."

 

Dit aanstekelijke nummer, gezongen door een groot swingend gospelkoor, bracht iedereen in de zaal van zijn stoel in de Bazuinkerk te Nieuwegein. Zo ook ons, meneer Havte, Delia de Wit, EVV’er, en ondergetekende, geestelijk verzorger. Meneer Havte genoot intens met een glimlach voor oor tot oor. Een onvergetelijke avond!

 

Wij waren bij dit optreden dankzij het enthousiasme van Helga Kiers, activiteitenbegeleidster. Zij schitterende dan ook tussen haar medekoorleden van het Black Gospel Choir Alive. Onder leiding van dirigente Edith Casteleyn deden ook 2 andere koren mee: het Friendship gospelkoor en het Life Line Gospel Choir. In totaal waren er zo’n 100 enthousiaste zangers.

 

We hadden een heerlijke avond uit met zijn drieën en gingen naar huis met een heel blij gevoel dat God erbij is, waar je ook door heen gaat. Can't stop praising His name!  

 

Marijke Zuilhof
geestelijk verzorger   

 

Vanaf 28 augustus start een kerstprojectkoor met authentieke Black Gospel songs te Nieuwegein. Zij sluiten op zondag 24 december af met een optreden in de Grote Kerk te Zeist. Helga zingt ook mee; u ook?

Nassau Odijcklaan 3  |  3971 BN Driebergen-Rijsenburg

T 0343 555 555   | E info@iszdebrug.nl

 

 Let op! Bij het uitprinten van de nieuwsbrief kan het zijn dat de lay out verspringt, omdat dit een webmail is.

 

Vragen over deze nieuwsbrief?
Liselotte de Bruijn

Communicatiespecialist De Brug

0624247208 I communicatie@iszdebrug.nl

 
 
Wilt u liever geen nieuwsbrief van ISZ De Brug ontvangen, klik dan hier om u af te melden.