Klik hier voor de webversie  
 

  

Nieuwsbrief

oktober 2016

Nieuwsbrief De Brug - oktober 2016

Vrijwilligers in het zonnetje | Bewoners verhuisd | Bijzonder talent | Open Huis | Interessante bijeenkomsten | Activiteiten en cursussen | Over deze onderwerpen én meer leest u in deze nieuwsbrief. 

Open Huis | donderdag 27 oktober
Donderdagmiddag 27 oktober organiseert Ontmoetingscentrum De Vijver van 14.00 tot 15.30 uur een Open Huis. Die middag zijn mantelzorgers, familieleden en andere geïnteresseerden van harte welkom. Het is een middag om elkaar te ontmoeten onder het genot van lekkere hapjes en drankjes. Er wordt ook een workshop ‘Herfststukjes maken’ gegeven. We vragen een bijdrage van € 5,00 voor de materialen die gebruikt worden.

Graag ontvangen we van te voren uw aanmelding. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Parkinsoncafe | dinsdag 15 november
De Brug organiseert op dinsdag 15 november, van 14.15 tot 16.00 uur, in locatie Sparrenheide weer het Parkinson Café Driebergen. Dit keer is het thema: Cognitieve problemen bij Parkinson. Een bijeenkomst met medewerking van Huib Speelman, specialist Ouderengeneeskunde. 

Zet u de datum alvast in uw agenda? Via de website en facebook blijft u op de hoogte van het laatste nieuws. www.iszdebrug.nl/parkinsoncafe 

Vrijwilligers in het zonnetje gezet
Op de locaties van De Brug was het donderdagavond 13 oktober een gezellige drukte. Voor ruim 200 trouwe en enthousiaste vrijwilligers werd in de eigen professionele keuken een heerlijk Zuid Amerikaans buffet bereid. Dit is een jaarlijkse traditie waarmee De Brug haar waardering uitspreekt voor de waardevolle en onmisbare inzet van vrijwilligers. Zij zetten zich dagelijks op verschillende manieren in voor onze oudere bewoners en cliënten.

Vrijwilligers bij De Brug vormen samen met medewerkers een onmisbare schakel. Zij maken het verschil en geven kleur aan het dagelijks leven van ouderen. Ze begeleiden bijvoorbeeld bij uitjes, activiteiten zoals geheugentraining, wandelen, de maaltijden en koffie drinken, boodschappen doen, handwerken. Waardevolle inzet die enorm wordt gewaardeerd en hard nodig is. Wilt u ook vrijwilliger worden, of heeft u vragen hierover? Neemt u dan contact op via 0343 555555 of e-mail info.vrijwilligers@iszdebrug.nl

Gezocht: enthousiaste, talentvolle vrijwilliger met dementie
Ontmoetingscentrum De Vijver is op zoek naar een projectleider met dementie die samen met andere projectleiders het project ‘DemenTalent’ tot een succes wil maken. Bent u óf kent u iemand:

  • met goede mondelinge en sociale vaardigheden;
  • die creatief is en het leuk vindt om nieuwe ideeën te bedenken;
  • die het leuk vindt om nieuwe contacten te leggen;
  • die open is over zijn/haar dementie en ervaringen wil delen.

Dan komen we graag met u in contact!
Met het nieuwe project ‘DemenTalent’ kunt u iets voor anderen én voor uzelf betekenen. U bent letterlijk en figuurlijk in beweging en zeer maatschappelijk betrokken. Wilt u meer weten of kennis maken? Neemt u dan contact met ons op. Ontmoetingscentrum De Vijver, Driebergen, 0343 555 401, OCdeVijver@iszdebrug.nl


www.iszdebrug.nl/dementalent

Herdenkingsbijeenkomst – dinsdag 25 oktober
Op dinsdag 25 oktober is er in de locatie Nassau Odijckhof een herdenkingsbijeenkomst waarin familie, naasten, medewerkers en vrijwilligers de bewoners gedenken die hier in de periode oktober 2015 tot en met september 2016 overleden zijn. Het noemen van de namen van de overledenen staat hierin centraal. Het programma begint om 18.30 uur en duurt tot  20.00 uur. De bijeenkomst vindt plaats in De Meent (1e etage) op Nassau Odijckhof, Nassau Odijcklaan 3, 3971 BN Driebergen-Rijsenburg. U bent van harte welkom. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met  Marijke Zuilhof, Geestelijk verzorger, m.zuilhof@iszdebrug.nl, 0343 – 555 847.

Activiteiten en cursussen De Brug
Dit najaar starten er weer diverse cursussen en activiteiten in De Vijver op de Vijverlaan 10 in Driebergen. Zoals de cursus Werelddans, Country line dansen en Acryl schilderen. Of wat dacht u van yoga ? Het aanbod is breed, dus er zit vast iets voor u bij. 

Sinds 1 januari 2016 heeft De Brug deze activiteiten en cursussen overgenomen van Welnùh. Om u in te schrijven of voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar: activiteitendriebergen@iszdebrug.nl. Telefonisch zijn we maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 10.00 uur bereikbaar op: 0343 55 54 08

Meer informatie en het programma vindt u op www.iszdebrug.nl/activiteitendevijver

Bijzonder talent!
De heer Giezen van afdeling het Woerel heeft een bijzonder talent! Een hele zaal vol bewoners van locatie Nassau Odijckhof heeft tijdens het Zingend Geloven op 14 juni van zijn accordeonspel kunnen genieten. Hij speelde solo maar ook samen met pianiste Marijke Kok. Hij kreeg een daverend applaus! Zingend Geloven met bewoners is elke 2e dinsdagochtend van de maand in Nassau Odijckhof en elke 1e maandagmiddag van de maand in Sparrenheide. We zingen een vertrouwd en opbeurend christelijk repertoire. Familie en vrienden zijn van harte welkom. Mocht u een keer willen helpen, komt u dan eens kijken en/of neemt u contact op met geestelijk verzorger Marijke Zuilhof, 0343-555847 of m.zuilhof@iszdebrug.nl. Heel graag tot ziens.

Data locatie Sparrenheide: maandag 7 november, 12 december (afwijkend: 2e maandag vd maand)
Data locatie Nassau Odijckhof: dinsdag 8 november, 13 december                                                 

Breien voor het goede doel
Breien voor een goed doel, de deelnemers van Buurthuis De Brug kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Afgelopen jaar zijn er vele breisels naar Kenia gestuurd. Op 20 oktober a.s. wordt er weer een breimarathon georganiseerd op het Buurthuis. Aan het einde van deze breimarathon wordt bekend gemaakt voor welk goed doel er aankomend jaar gebreid wordt.

Op donderdag 20 oktober van 9:30-11:00 en van 14:30-16:00 kan men gratis komen breien en genieten van een heerlijk kopje koffie of thee. Deelnemers die er graag de hele dag bij zijn kunnen tussen de middag voor slechts €3,50 gebruik maken van de soep met broodmaaltijd.

Meer informatie en het programma: www.buurthuisdebrug.com

Bewoners Beukenstein verhuisd naar locatie Het Woonoord  

Bewoners van locatie Beukenstein zijn dinsdag 6 september verhuisd naar Het Woonoord in Doorn. Zij hebben hun intrek genomen in deze tijdelijke locatie tot het moment dat de nieuwbouw gereed is. Harm Hoekstra, directeur De Brug: “Dankzij de geweldige inzet van bewoners, medewerkers, familie, vrienden en vrijwilligers is de dag heel goed verlopen. Er komt heel wat kijken bij een verhuizing zoals deze. Mooi om te zien hoe we met elkaar de schouders eronder hebben gezet!” Op de dag van de verhuizing kwam het aan op een strakke regie en zorgen dat het de bewoners aan niets ontbrak. Er werd heerlijk samen ontbeten, koffie gedronken en ’s middags was er voor de bewoners van Het Woonoord in de huiskamer een bingo. De feestelijk versierde ingang zorgde voor een warm welkom. En de verse frietjes van de mobiele frietkraam vonden gretig aftrek aan het einde van de dag.  Lees hier verder over de nieuwbouwplannen.                 

Mantelzorgbijeenkomst donderdag 10 november
Donderdag 10 november is het ‘Dag van de mantelzorg’. Mantelzorgers en andere geïnteresseerden zijn van 13.30 -15.30 uur van harte welkom in Ontmoetingscentrum De Vijver. Humphrey Watchman, fotograaf en kunstenaar, geeft een presentatie over zijn reis naar de Himalaya. Aan de hand van prachtige foto’s en verhalen ‘neemt hij u mee’ naar dit indrukwekkende gebergte. De presentatie wordt afgesloten met een klankschalensessie. Na afloop is er voor alle mantelzorgers een presentje.

Meer informatie en aanmelden.

Mantelzorgavond – maandag 7 november
Mantelzorgers zijn zeer waardevol voor de persoon voor wie zij zorgen, maar ook waardevol voor De Brug. In de veranderende samenleving is het steeds belangrijker om elkaar te steunen en voor elkaar te zorgen. Mantelzorgers van bewoners en cliënten van De Brug hebben een uitnodiging ontvangen voor een speciale mantelzorgavond op maandag 7 november. Op het programma staat een leuke, ontspannen, maar ook bewust wordende theatervoorstelling met het thema ‘Zorgeloos’, gebracht door Pythia Winia. Bent u mantelzorger maar heeft u de uitnodiging niet ontvangen of wilt u meer informatie? U kunt contact opnemen met het Servicebureau: 0343 555 555. Of een e-mail sturen naar: info.naasten@iszdebrug.nl

Bewoners genieten van wandeldriedaagse
Aan het weer lag het deze keer niet om de jaarlijkse wandeldriedaagse van De Brug te laten slagen. Met een strak blauwe lucht begonnen op woensdag 7 september meer dan veertig bewoners en hun begeleiders – familie en vrijwilligers- aan de route door de mooie bosrijke omgeving. Elke dag werd er een andere route gelopen. De ene dag langs de heidetuin en bosgebied en de andere dag door de mooie lanen en straatjes van Driebergen. Vrijdag ging de route onder andere langs basisschool De Zonneheuvel. Als verrassing stonden de kinderen weer klaar om de bewoners aan te moedigen.

'Animal farm' in Sparrenheide
Woensdag 5 oktober was er bij De Brug in het kader van dierendag een heuse ‘Animal Farm’ in de locatie Sparrenheide. Het werd een middag met een hoge aaibaarheidsfactor. Bert’s Animal Farm bracht allerlei dieren mee  in grote manden, waar de bewoners langs konden lopen om ze op te pakken en te aaien. Er waren biggetjes, geitjes, een kalfje, kuikentjes, konijnen, kippen en cavia’s. Dit alles werd mogelijk gemaakt door een gift van Stichting Vrienden van Sparrenheide.

Nassau Odijcklaan 3  |  3971 BN Driebergen-Rijsenburg
T 0343 555 555   | E info@iszdebrug.nl

Deze nieuwsbrief wordt periodiek verstuurd naar relaties, nieuwsbriefabonnees
en geïnteresseerden in de zorg, diensten en services van De Brug.

 
 
Wilt u liever geen nieuwsbrief van ISZ De Brug ontvangen, klik dan hier om u af te melden.