Klik hier voor de webversie  
 

  

Nieuwsbrief

juni 2016

Nieuwsbrief De Brug - juni 2016

De kracht van herinneringen – Cursus ‘Omgaan met Parkinson (PPEP)’ - Wethouder Nijhof geeft startschot DemenTalent – Maakt u het verschil als vrijwilliger? Over deze onderwerpen én meer leest u in deze nieuwsbrief.

Bijeenkomst ‘De kracht van herinneringen’ - 14 juni
Dinsdag 14 juni van 13.30 tot 15.30 uur vindt in Ontmoetingscentrum De Vijver een informatiebijeenkomst plaats. Het thema is ‘De kracht van herinneringen’. Dementie heeft een grote invloed op relaties. De onderlinge band, het contact, de rolverdeling en de balans in de relatie kunnen sterk veranderen. Annemarie Bolder geeft mantelzorgers en andere geïnteresseerden deze middag concrete handvatten om het contact met hun naaste met dementie beter te laten verlopen. Meer informatie.  

Parkinson Café Driebergen – 21 juni 2016
De Brug organiseert op dinsdag 21 juni, van 14.15 tot 16.00 uur, in locatie Sparrenheide weer het Parkinson Café Driebergen. Dit keer is het thema: de laatste levensfase. Geen gemakkelijk onderwerp, maar iedereen krijgt er mee te maken. Aan de orde komen o.a.: wilsonbekwaamheid, wilsbeschikking, palliatieve zorg en euthanasie. De sprekers zijn notaris Martijn Maas van Heuvelrugnotarissen, dokter Annie Solf, specialist ouderengeneeskunde van De Brug en Liesbeth van Deventer, fysiotherapeut van De Brug. 
Lees verder.

Wethouder Hans Nijhof geeft startschot project DemenTalent
In het kader van een 3 jarig onderzoek van het VUmc Amsterdam start Ontmoetingscentrum De Vijver een nieuw project: ‘DemenTalent’. Donderdagavond 19 mei vond de feestelijke kick-off bijeenkomst plaats. Met dit project worden mensen met beginnende dementie begeleid naar vrijwilligerswerk bij verschillende organisaties op basis van hun interesse en vaardigheden. Het doel is zelfwaardering van mensen met dementie te bevorderen en tegemoet te komen aan de behoefte van autonomie, sociaal contact, zinvolle activiteiten en nuttig zijn voor anderen. Lees verder.

www.iszdebrug.nl/dementalent

Maakt u het verschil als vrijwilliger?

Denkt u erover om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Bij De Brug is er veel mogelijk. Voor diverse locaties en in de wijk zijn we op zoek naar mensen die bijvoorbeeld kunnen helpen tijdens het eten, gezellig een kop koffie drinken of een spelletje doen. Ook een wandeling maken of samen boodschappen doen is mogelijk. Zowel doordeweeks als in het weekend zijn er diverse momenten waarop uw hulp het verschil maakt voor onze cliënten. Dit kan individueel (één-op-één) en in groepsverband. Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers voor DemenTalent en het project ‘Levensverhalen’, dat binnenkort van start gaat.

Wilt u vrijwilliger worden of wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met één van onze coördinatoren. Klik hier voor meer informatie en contact.  

Inloop-/informatiemiddag in Het Woonoord
Vrijdag 20 mei was er voor bewoners en contactpersonen van Beukenstein een inloop- /informatiemiddag in locatie Het Woonoord. De huidige bewoners verhuizen op 6 september 2016 naar deze locatie in verband met de nieuwbouwplannen. Men vond het prettig om alvast de locatie te bezoeken. Naast de rondleiding door het gebouw werd men geïnformeerd over de mogelijkheden, faciliteiten, activiteiten, etc. Er werd ook informatie gegeven over de verhuizing en bewoners of contactpersonen konden hun voorkeur aangeven voor een kamer. Ook was er een presentatie over de nieuwbouw en werd er met contactpersonen besproken hoe de verhuisdag er voor de bewoners uit kan zien. Via de website en deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van het laatste nieuws over de nieuwbouwplannen.  

Lees mee in Buurthuis De Brug
Vanwege het succes van leeskring ‘de Boekensalon’ is deze nu uitgebreid met een tweede groep! De Boekensalon is te vergelijken met een leeskring. Bezoekers die zich opgeven ontvangen het boek voor de aankomende keer. Samen met een gespreksleider wordt gezamenlijk het boek besproken. Er zijn nog enkele plekken vrij! Aanmelden kan via 0343-510366info@buurthuisdebrug.com of op het buurthuis zelf.

Naast deze activiteit staat er nog veel meer op het programma, ook in de zomermaanden! Zoals diverse creatieve en kookworkshops, lezingen, live muziek, mannenmiddagen. En voor de kinderen in de zomervakantie speciale kinderactiviteiten. Het programma vindt u hier. Meer informatie: www.buurthuisdebrug.com

Cursus 'Omgaan met ziekte van Parkinson' (PPEP)
De Brug/SilverRade start donderdagmiddag 21 juli weer met het Patiënt en Partner Educatie Programma (PPEP) bij de ziekte van Parkinson. Deze cursus is bedoeld voor Parkinsonpatiënten en hun partners. De ziekte van Parkinson is een chronische en langzaam progressieve aandoening die een leven drastisch verandert. Het doel is om middels het aanbieden van informatie en het aanreiken van praktische handvatten bij te dragen aan het verminderen van de psychische en sociale problemen van patiënt én partner en de kwaliteit van leven te verbeteren. Meer informatie of aanmelden.

Dagcentrum gespecialiseerd in ziekte van Parkinson
In de locatie Nassau Odijckhof in Driebergen is een ruimte voor dagbehandeling waar mensen met de Ziekte van Parkinson, maar ook andere patiënten terecht kunnen voor onder andere fysiotherapie, hulp bij spreken, ergotherapie en het verkrijgen en leren hanteren van hulpmiddelen. Het Dagcentrum is gespecialiseerd in de Ziekte van Parkinson. De behandelaars nemen deel aan het landelijke ParkinsonNet en werken multidisciplinair en volgens de richtlijnen. Men kan hier meerdere dagdelen per week terecht. Wilt u meer informatie over het dagcentrum of de behandeling bij de ziekte van Parkinson, klik dan hier.    

Leer de mensen van SilverRade kennen in verhalen
SilverRade is een nieuwe organisatie van artsen en behandelaren, ontstaan op initiatief van De Bilthuysen, De Brug en Lyvore. Bij SilverRade werken bewegingsagogen, diëtisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten, maatschappelijk werkers, muziektherapeuten, psychologen en specialisten ouderengeneeskunde. Zij zetten zich samen in voor een comfortabel leven van cliënten die thuis wonen of op één van de locaties van De Brug.

Alles draait om aandacht
Wilt u weten hoe de mensen van SilverRade werken en wat hen drijft? Lees dan de verhalen waarin zij vertellen hoe zij aandacht geven en wat zij kunnen betekenen in het leven van de cliënten. Kijk voor de verhalen van SilverRade op www.silverrade.nl/verhalen

Volgt u ons al?

Naast deze digitale nieuwsbrief kunt u ons volgen op Facebook en Twitter. Hier vindt u het laatste nieuws zoals activiteiten, bijeenkomsten, foto's en nieuwtjes. U kunt ons hier vinden: www.facebook.com/iszdebrug en www.twitter.com/iszdebrug

Leuk als u ons volgt!

Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze link.

Nassau Odijcklaan 3  |  3971 BN Driebergen-Rijsenburg
T 0343 555 555   | E info@iszdebrug.nl

Deze nieuwsbrief wordt periodiek verstuurd naar relaties, nieuwsbriefabonnees
en geïnteresseerden in de zorg, diensten en services van De Brug.

 
 
Wilt u liever geen nieuwsbrief van ISZ De Brug ontvangen, klik dan hier om u af te melden.