Klik hier voor de webversie  
 

    

Nieuwsbrief De Brug

januari 2016

Krachten gebundeld

Vanaf 1 januari 2016 hebben we in Driebergen de krachten gebundeld. Stichting V&V Beukenstein is gefuseerd met ISZ De Brug. Dit is de volgende stap in het proces dat ruim een jaar geleden is gestart ter voorbereiding op het samengaan van beide organisaties. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam De Brug. De namen van alle locaties worden gehandhaafd: Beukenstein, Het Woonoord, Sparrenheide, Nassau Odijckhof en Rehoboth. Harm Hoekstra, directeur De Brug: “Met deze fusie blijft er een sterke zorgorganisatie in de gemeente met sterke lokale banden bestaan. Inwoners van de gemeente kunnen blijven rekenen op de zorg en ondersteuning zoals u van ons gewend bent."

Nieuwbouwplannen locatie Beukenstein     
Het afgelopen jaar is ook uitvoerig onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van nieuwbouw op de huidige locatie van Beukenstein ter vervanging van het huidige Beukenstein en verpleeghuis Nassau Odijckhof. Op deze manier worden niet alleen de twee bestaande gebouwen vervangen door één nieuw gebouw maar wordt ruimte gemaakt voor liefdevolle zorg in een prachtige woonomgeving met alle gewenste comfort, kleinschalig en dichtbij.

Lezing ‘De Alzheimer papers’- dinsdag 26 januari

Dinsdag 26 januari van 14.00 tot 16.00 uur geeft Wouter Blokhuis, gepensioneerd huisarts, een lezing in Ontmoetingscentrum De Vijver. Hij vertelt hoe hij als partner en verzorger van zijn vrouw ‘Inge’ de periode heeft ervaren waarin zij rond haar 65e jaar dementerend raakte. De fasen van ontkenning, toenemende ongerustheid, het moment van de diagnose en uiteindelijk de opname in een verpleeghuis. Blokhuis bespreekt openhartig wat het voor zijn relatie betekende en hoe hij zijn leven aanpaste. Na zijn pensionering heeft hij hierover een boek geschreven: ‘De Alzheimer papers’. Er wordt veel gesproken en geschreven over Alzheimer. Maar Blokhuis beschrijft vooral welke lange en moeizame weg een partner moet gaan. Meer informatie.

Extra 'soepmiddag' in Buurthuis De Brug


Vanwege het succes op donderdag is het vanaf nu ook mogelijk om op dinsdagmiddag in Buurthuis De Brug aan te schuiven voor een kop heerlijke verse soep. “Samen eten zorgt voor een gezellig moment met elkaar. Afgelopen jaar merkten we dat er zoveel belangstelling is dat besloten is om deze middag twee keer per week aan te bieden”, aldus Yvonne van Gent, medewerker van Buurthuis De Brug.   

Elke dinsdag- en donderdagmiddag kunnen bezoekers voor € 3,50 van 12.00-13.30 genieten van vers gemaakte soep.

www.buurthuisdebrug.com

Zora bij RTV Utrecht

Vrijdag 4 december waren we live met ‘onze’ ZORA (zorgrobot) te gast bij RTV Utrecht, tijdens de uitzending van U Vandaag om 17.00 uur. Voorafgaand aan deze uitzending werd Helga Kiers, activiteitenbegeleidster, gevraagd naar onze ervaringen met ZORA. Dit interview werd ook 4 december uitgezonden. 

Het filmpje van het interview kunt u hier bekijken.

 

Voor de volledige uitzending van Uvandaag klikt u hier.De Brug neemt coördinatie activiteiten Welnúh in de Vijver over

 

Vanaf januari 2016 neemt De Brug de coördinatie over van Welnúh, voor wat betreft de activiteiten binnen De Vijver. Het gaat onder andere om activiteiten op het gebied van hobby en creativiteit, muziek, spel en sport en beweging, welke plaats vinden in De Vijver in Driebergen. Het overnemen van deze activiteiten sluit aan op het verder ontplooien van initiatieven om de zorg en diensten van De Brug dichtbij bewoners te organiseren, zoals bijvoorbeeld Buurthuis de Brug aan de Sperwerkamp. Daarnaast runt De Brug sinds vier jaar Ontmoetingscentrum De Vijver in hetzelfde gebouw aan de Vijverlaan. 

Mantelzorg en huishoudelijke hulp


Bent u mantelzorger voor bijvoorbeeld uw partner of een familielid? Wist u dat u dan wellicht in aanmerking komt voor (extra) uren huishoudelijke hulp?  

 

“Ik zorg voor mijn dementerende vrouw. Mijn buren en kinderen helpen waar ze kunnen, maar het huishouden draaiende houden is niet niks. Zeker toen we nog maar 2,5 uur hulp via de WMO kregen, zat ik met mijn handen in het haar. Inmiddels heb ik extra uren en dat scheelt al veel.” (een cliënt van De Brug)        

Hoe werkt het? 
Als u huishoudelijke hulp ontvangt of wilt ontvangen via De Brug, neemt u met ons contact op om afspraken te maken over extra uren. De rekening voor deze extra uren ontvangt u rechtstreeks van ons. Klik hier voor meer informatie

Nieuwe data Parkinsoncafé Driebergen

De nieuwe data van het Parkinsoncafé Driebergen zijn bekend. De eerstvolgende bijeenkomst is op dinsdag 16 februari. Er wordt dan uitleg gegeven over ParkinsonNet, de Zorgzoeker en de Parkinson Vereniging: wat kunnen ze voor u betekenen. Meer informatie vindt u hier. Via www.iszdebrug.nl en www.facebook.com/iszdebrug houden we u op de hoogte.

Volg ons


Naast deze digitale nieuwsbrief kunt u ons volgen op Facebook en Twitter. Hier vindt u het laatste nieuws zoals activiteiten, bijeenkomsten, foto's en nieuwtjes. U kunt ons hier vinden: www.facebook.com/iszdebrug en www.twitter.com/iszdebrug.

 

Leuk als u ons volgt!

Nassau Odijcklaan 3  |  3971 BN Driebergen-Rijsenburg
T 0343 555 555   | E info@iszdebrug.nl

Deze nieuwsbrief wordt periodiek verstuurd naar relaties, nieuwsbriefabonnees
en geïnteresseerden in de zorg, diensten en services van De Brug.

 
 
Wilt u liever geen nieuwsbrief van ISZ De Brug ontvangen, klik dan hier om u af te melden.